Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Η απάντηση είσαι εσύ!


Είχε μια ακόμη ευκαιρία να ξεδιαλύνει τι ακριβώς θα έκανε στη ζωή της. Όχι πως δεν ήξερε τι ήθελε, αλλά κάποια γεγονότα την κρατούσαν πίσω και συνεχώς ανέβαλε τα όνειρα της. Το είχε πάρει απόφαση πλέον και ήταν διατεθειμένη να πληρώσει κάθε τίμημα.


Αν την ρωτήσεις να σου πει, ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας, αυτό που θα απαντήσει είναι αφοπλιστικό. Δεν υπάρχει μυστικό, απλά φοβίες που τις τρέφουμε και μας κρατάνε δέσμιους. Όταν έχεις να επιλέξεις αν θα είσαι πρώτος στο χωριό ή δεύτερος στην πόλη, να επιλέγεις να είσαι ο εαυτός σου όπου κι αν βρίσκεσαι, ότι κι αν κάνεις.

Ποιος σε εμποδίζει να φύγεις, να αναζητήσεις άλλους δρόμους;
Ποιος σκαρώνει συνεχώς δικαιολογίες για να αναβάλει τα σχέδιά;
Ποιος μπορεί να σε βοηθήσει να ακολουθήσεις το πεπρωμένο σου;

Η απάντηση κι η ευθύνη είσαι εσύ. Το γιατί δεν είναι ερώτηση, αλλά η απάντηση που δίνεις σε κάθε αδύναμη επιθυμία. Ξέρεις πολύ καλά, αλλά δεν θέλεις να αποποιηθείς τις ευθύνες που έχεις και προσπαθείς να καρπώνεσαι επιτυχίες άλλων. Αν θέλεις να γευτείς το νέκταρ της επιτυχίας, θα πρέπει να πάρεις και τη γλυκιά και την πικρή γεύση.

Θυμήσου από που ξεκίνησες, δες ποιος είσαι και σχεδίασε που θέλεις να πας. Αν χρειαστεί άλλαξε τα πλάνα σου, όσες φορές νομίζεις, αλλά  κάθε επιλογή είναι δική σου κι αυτή σε ταξιδεύει.

-Άγγελος Μητσόπουλος-
(Απόσπασμα από το ανέκδοτο διήγημα "Θέλω να πεθάνω στην Σαντορίνη")

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου