Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Κριτική για το βιβλίο "Θέλω να πεθάνω στην Σαντορίνη"

 

Το βιβλίο ομολογώ με ξάφνιασε, αφού τόσο το εξώφυλλο, όσο και ο τίτλος του παραπέμπουν σε κάτι ρομαντικό, σε μια ιστορία πάθους ίσως. Ωστόσο οι αλήθειες που διαβάζει κανείς ουδεμία σχέση έχουν. Έξυπνο, μιας και έτσι ο αναγνώστης αιφνιδιάζεται και του δημιουργείται η περιέργεια να διαβάσει μετά μανίας την συνέχεια. Τα όνειρα των νέων, η διάθεσή τους για ζωή, που δυστυχώς φρένο βάζει η βαθιά οικονομική κρίση της Ελλάδας. Οι ήρωες αναζητούν την ελευθερία προσπαθώντας να

πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους σε μια εποχή όπου η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική αλλά και πνευματική-κοινωνική. Η σκληρή πραγματικότητα που καλούνται να αντιμετωπίσουν σε συνδυασμό με την θέληση για ζωή, τους φέρνουν αντιμέτωπους εκτός των άλλων και με τον ίδιο τους τον εαυτό. Δεν είναι διατεθειμένοι να συμβιβαστούν ούτε να πληρώσουν τα λάθη προηγούμενων γενιών και τωρινών συμφεροντολόγων. Θα τα καταφέρουν; Γράφει ο συγγραφέας: "Η ζωή είναι κοινή για όλους, όπως η γη, αλλά πως θα περπατήσει ο καθένας είναι τελείως διαφορετικό."

Η θεματολογία του βιβλίου δίνει τροφή για σκέψη αλλά και ουσιαστικές πράξεις, προβληματίζει και αφυπνίζει. Ένα βιβλίο που όλοι οφείλουν να διαβάσουν και να αφουγκραστούν επί της ουσίας τους νέους.

Νεφέλη Πόπη Ζάνη_Κειμενογράφος-Συγγραφέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου