Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Η κορυφή είναι κοντά

Στη ζωή μας, δεν είναι όλα στρωμένα με ροδοπέταλα. Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε, όποια κι αν είναι, δεν θα είναι μόνο ευθεία, θα έχει και αρκετές στροφές. Όμως με οδηγό την πίστη, μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε φραγμό ώστε να καταλήξουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, πετυχαίνοντας κάθε στόχο. Η κορυφή φαίνεται από το ξεκίνημα, για να την κατακτήσεις πρέπει να διαβείς, ασυνήθιστα μονοπάτια. Να σταθείς γερά στα πόδια σου και να πεις
 δεν με εμποδίζει τίποτα όσο έχω τις δυνάμεις και τη θέληση, για να πετύχω τα πάντα στη ζωή μου. Δεν παίζει ρόλο μόνο ο τελικός σκοπός στον οποίο θέλουμε να οδηγηθούμε,
αλλά εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει η διαδρομή. Γιατί, στη διαδρομή καλείσαι να διαχειριστείς πολλές προκλήσεις, ευκαιρίες, χαρές και αντιξοότητες, όμως αξίζει να μείνεις προσηλωμένος στους στόχους σου, κρατώντας μόνο τα θετικά εφόδια και τις δημιουργικές στιγμές της.

Ταξίδεψα
σε μέρη μαγικά
σ’ όλη τη γη.
Άγγιξα κόσμους
διαφορετικούς.
Μα ο προορισμός μου,
είσαι εσύ.
Μόνο εσύ… ζωή.

Κάθε άνθρωπος κάνει διαφορετικά όνειρα. 
Δεν επιζητούν όλοι να καταλήξουν επιστήμονες. 
Άλλοι αναζητούν και εκπληρώνουν ότι τους εκφράζει. Ότι τους αντιπροσωπεύει και τους γεμίζει με ζωντάνια. Άλλοι, άμεσα και άλλοι έμμεσα, όλοι κάποια στιγμή βλέπουμε τα όνειρά μας να ανθίζουν και να μας προσφέρουν μία απίστευτη όαση ικανοποίησης, αναγέννησης και ζωντάνιας. Πάντως, το πόσο ψηλά θα φτάσει κάποιος και με ποιο τρόπο θα διαλέξει να το κάνει, είναι προσωπική επιλογή.
Την ευθύνη των πράξεων, καθένας την ξεπληρώνει μόνος του. 

Κάθε μέρα στη ζωή, είναι και μία ευνοϊκή περίσταση, ώστε να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα. Κάθε στιγμή αν τη ζούμε με ευχαρίστηση και ευγνωμοσύνη, θα πλησιάσουμε την κορυφή.

-Άγγελος Μητσόπουλος-
Ποιητής - Συγγραφέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου