Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Μια -θετική- σκέψη κι όλα αλλάζουν


Η ζωή είναι ένα θαύμα. Κάθε άνθρωπος είναι ένα θαύμα. Τα όνειρά είναι ένα θαύμα. Είμαστε το θαύμα της φύσης και δεν το έχουμε καταλάβει.
Δεν εκτιμάμε ότι έχουμε, γιατί τα θεωρούμε όλα δεδομένα. Την υγεία, την ελευθερία, την αγάπη, τα συναισθήματα, τις αισθήσεις, το γέλιο. Είμαστε ένα μοναδικό θαύμα. Ας το καταλάβουμε και ας εκτιμήσουμε κάθε στιγμή της ζωής μας. Σημασία έχει να ζεις και όχι απλά να υπάρχεις. Μια σκέψη κι όλα αλλάζουν…
Όλοι έχουμε να διηγηθούμε τουλάχιστον μία ιστορία από τη ζωή μας, που να δείχνει τη δύναμη της σκέψης του ανθρώπινου μυαλού. Δηλαδή, πως γίνεται αυτό που σκεφτόμαστε πραγματικότητα στη ζωή. Ακόμη και χωρίς να το ξέρουμε, απλά και μόνο με το τι σκεφτόμαστε, καθορίζουμε το μέλλον μας. Κάθε ιστορία και ένας ξεχωριστός άνθρωπος, που έχει το δικό του ρόλο. Σ’ ένα κόσμο που σου δίνει ότι αξίζεις και σου παίρνει ότι δεν χρειάζεσαι.
Η διάθεσή μας, μπορεί να βελτιωθεί από μία σκέψη, από μία βόλτα που θα κάνουμε σ’ ένα ήσυχο μέρος, από μία φιλία, από έναν έρωτα, από την αγάπη, από το φώς του ήλιου...απ’ ότι μας γεμίζει ικανοποίηση.

Αλλιώς φαντάζεσαι το αύριο κι αλλιώς το βιώνεις όταν έρχεται. Είναι η αφέλεια που όλοι έχουμε, ξεχνώντας να ζήσουμε το σήμερα και τρέχουμε (με το μυαλό μας) στο αύριο. Σχεδιάζοντας καταστάσεις, που όταν έρχεται η στιγμή που περιμέναμε δεν πραγματοποιούνται με αποτέλεσμα να μας κυριεύει η ανασφάλεια κι η απογοήτευση.
Σε όλο αυτό το σκηνικό, έχεις να αντιμετωπίσεις και κάποιους "απατεώνες" της ζωής, οι οποίοι πάντα βρίσκουν τρόπο να αποφύγουν την υλοποίηση των υποχρεώσεών τους, σχεδιάζοντας ψεύτικα προβλήματα και παίζοντας θέατρο εις βάρος κάποιων άλλων. Έτσι έχουν μάθει, έτσι βολεύονται και έχουν για οδηγό το ψέμα και την ειρωνεία.


Εύκολα το διακρίνεις στο βλέμμα τους. Είναι αυτοί που το παίζουν ήρωες, οι σπουδαίοι, οι εκλεκτοί. Αυτοί που ζουν εις βάρος της κοινωνίας. Απαιτούν αυτά που δεν δικαιούνται.
   Χωρίς κόπο δεν σου χαρίζεται τίποτα, όλα έχουν το τίμημά τους. Καθένας έχει τον τρόπο του για να αγωνίζεται σ έναν αγώνα χωρίς αύριο, χωρίς κανόνες, αλλά έναν αγώνα που απαιτεί να έχεις μεγάλα... αρχεία, μνήμης.  Μπαίνεις βγαίνεις στο κενό που κάποιοι άλλοι έφτιαξαν για σένα κι αν δεν το δεις πέφτεις κι εσύ μέσα κι άντε να βγεις μετά.
   Αν η αλήθεια είναι το φως, το ψέμα είναι δάκρυ και μες στην λάμψη αναζητάς, ένα κλεμμένο χαμόγελο. 

~Άγγελος Μητσόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου