Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

«Επί τω έργω»


Ποία είναι τα όνειρά σου; Πώς θέλεις τον σύντροφο σου; Ποιο επάγγελμα επιθυμείς να ακολουθήσεις; Που επιζητάς να πηγαίνεις διακοπές;… Και χιλιάδες ακόμη ερωτήματα είναι σίγουρα κάποιες από τις σκέψεις σου.

 Όμως αυτό είναι η μία όψη του νομίσματος. Η άλλη όψη είναι η πραγματοποίηση των σκέψεων. Δεν είναι δύσκολο ούτε ακατόρθωτο, όλα είναι στο μυαλό μας. Αρκεί μία θετική σκέψη κι όλα βαίνουν τέλεια, ή αντιθέτως μία αρνητική και βυθιζόμαστε μέσα στην ανασφάλεια. Έτσι, το πρώτο και πολύ σημαντικό βήμα, είναι να πιστέψουμε σ’ αυτό που επιδιώκουμε και να είμαστε σίγουροι, πως η σκέψη μας θα γίνει πραγματικότητα. Η πίστη σε μια ανώτερη δύναμη, είναι το κλειδί της επιτυχίας. Ότι κι αν σκεφτούμε, όσο απίθανο κι αν μας φαίνεται στην αρχή αυτό που έχουμε στο μυαλό, δεν απομένει παρά μία ή περισσότερες σκέψεις και όλα γίνονται κομμάτι της ζωής μας.

Οι μεγαλύτερες εφευρέσεις, οι πιο σημαντικές ανακαλύψεις όλων των εποχών αλλά και κάθε γεγονός στη ζωή μας είναι αποτέλεσμα των σκέψεων που κάνουμε. Αν θέλουμε το καλύτερο για εμάς, τότε θα πρέπει να σκεφτόμαστε και να νιώσουμε τα ανάλογα συναισθήματα. Είναι στο χέρι μας, πως θέλουμε να φτιάξουμε τη ζωή μας, τι όνειρα θα κάνουμε, με ποιο επάγγελμα θα ασχοληθούμε, που θα κάνουμε τις διακοπές μας. Τώρα ξέρουμε πώς θα τα πετύχουμε όλα αυτά. Το ίδιο εύκολο είναι να ανέβουμε στον Όλυμπο, με το να ανέβουμε τη σκάλα του σπιτιού μας. Αρκεί όμως να το θέλουμε πολύ και να το πιστέψουμε. Όλα γίνονται για καλό. Ακόμη κι αν δεν βλέπουμε άμεσα τα θετικά αποτελέσματα. Σημαντικό είναι, να προσπαθούμε ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας, αλλά να μην απογοητευόμαστε με τα πρώτα εμπόδια. Οι δυσκολίες είναι στο πρόγραμμα, αλλά με σωστή σκέψη και θετική ενέργεια μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο.


Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια… Οι πολλές πράξεις πλούτος!

-Άγγελος Μητσόπουλος-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου