Κυριακή 27 Αυγούστου 2023

Ανήλιαγα σοκάκια: Παρουσίαση βιβλίου του Άγγελου Μητσόπουλου


Οι Εκδόσεις Νίκας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του καινούργιου βιβλίου του Άγγελου Μητσόπουλου, με τίτλο «Ανήλιαγα σοκάκια» η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023, στις 20:00 στο ξενοδοχείο OLYMPIC, στο κέντρο των Ιωαννίνων.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν, ο δημοσιογράφος Νίκος Βούστρος και η συγγραφέας – κειμενογράφος Νεφέλη Πόπη Ζάνη. Ενώ ο μουσικοσυνθέτης Κώστας Μαργώνης, έχει μελοποιήσει και θα ερμηνεύσει τραγούδια σε στίχους Άγγελου Μητσόπουλου.

 Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

"Ερµής Βυζάντιος. Παππούς και εγγονός. Κι ανάµεσά τους τρεις γενιές που περπατάνε µε διαφορετικά παπούτσια σε εκ διαµέτρου αντίθετες εποχές. Στον καθημερινό αγώνα για επιβίωση κι αξιοπρέπεια, οι ζωές των ηρώων ταλαντεύονται ανάµεσα στην παράδοση και την εξέλιξη, το πρέπον και την αποκοτιά. Κουβαλούν ένα µυστικό… Ένα μυστικό που πορεύεται µαζί τους σε… ΑΝΗΛΙΑΓΑ σοκάκια..." 

 

 

Σύντομο βιογραφικό

Ο Άγγελος Μητσόπουλος γεννήθηκε το 1988 στα Ιωάννινα (με καταγωγή από το Ελατοχώρι Ζαγορίου). Είναι απόφοιτος του τμήματος Λογιστικής (ΤΕΙ Ηπείρου).

Το 2011 εξέδωσε την πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο Ικμάδα.

 

Επίσης, έχει εκδώσει:

Ποιητικές συλλογές: Πορτραίτα  (2013),  88 μικρές βιτρίνες (2020)

Δοκίμια: Μάθε ζήσε χτίσε (2012),  Καλοκαίρι στην ψυχή (2015)

Διήγηματα: Θέλω να πεθάνω στην Σαντορίνη (2018).

 

Στίχοι του έχουν μελοποιηθεί από τον ο μουσικό Κώστα Μαργώνη. Τα τραγούδια, κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Κατά καιρούς έχουν δημοσιευτεί ποιήματα και άρθρα του σε λογοτεχνικά περιοδικά, εφημερίδες και ιστοσελίδες.

Τα ποιήματά του: Σκοτάδι, Μεσσίας άπειρος, Κορυφή, Με σημαία την Ικμάδα, Στου άδικου τη νύχτα, Μισό στρέμμα ιδεών, Μικρός κόσμος, Νέα αναρχία, Το κομπολόι δεν ήταν από κεχριμπάρι έχουν αποσπάσει βραβεία σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου