Σάββατο 14 Μαΐου 2022

Διάκριση ποιήματος χαϊκού

 


Ύστερα από αξιόλογη 600 ποιημάτων χαϊκού, το ακόλουθο ποίημά μου, έχει επιλεγεί και βρίσκεται ανάμεσα στα 30 διακριθέντα, του διαγωνισμού του "Room for art".
Στις αρχές Ιουνίου θα αναρτηθούν και στους δρόμους της Λευκωσίας.





Στάλες δροσερές

χορεύουν περιχαρείς

στις στάχτες μπροστά.



~Άγγελος Μητσόπουλος







«Χαϊκού – Η Ποίηση στους Δρόμους της Πόλης»

Η ποίηση βγαίνει στην πόλη με σιγουριά κι αέρα. Θα εμφανιστεί εκεί που δεν την περιμένεις. Στους δρόμους και στις πλατείες, δίπλα σου καθώς θα πίνεις το φρέντο σου στην Ερμού, φάτσα φόρα εκεί που θα κάνεις την απογευματινή σου βόλτα στη Φανερωμένη, έξω από το θέατρο… θα είναι παντού. Δεν θα μπορέσεις να την αποφύγεις. Θα την διαβάσεις. Θα είναι μικρή και ντελικάτη, θα σου χαρίσει εικόνες φευγαλέων στιγμών και έντονα συναισθήματα. Θα είναι μαζί σου για πολύ ακόμα μετά το απροσδόκητο συναπάντημά σας. Ίσως μπει βαθιά μέσα σου και μείνει μαζί σου μια ολόκληρη ζωή.



*(Το χαϊκού είναι μια ιαπωνική ποιητική φόρμα. Παραδοσιακά αποτελείται από τρεις ομάδες των 5, 7, 5 συλλαβών, οι οποίες τοποθετούνται σε τέσσερις στίχους για έμφαση ή σε έναν, χωρισμένο με κενά. Το χαϊκού είναι με συνολικά 17 συλλαβές η πιο σύντομη μορφή ποίησης στον κόσμο. Περιγράφει μια εικόνα της φύσης και δίνει στοιχεία για την εποχή του χρόνου μέσα από εποχιακές λέξεις.)



https://www.roomforart.eu/publications.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου